Lamp ophangen

 

Lamp ophangen in 8 stappen:

Heeft u een prachtige lamp bij Gloeilicht gekocht en wilt u nu de lamp ophangen? Goed plan, een lamp is uiteraard het mooiste als hij doet wat hij moet doen: mooi zijn en licht verspreiden. Een lamp ophangen verloopt volgens een stappenplan. Ter voorbereiding is het uiteraard nodig om de lamp in de ruimte te hebben waar u de lamp wilt ophangen en de juiste gereedschap klaar te leggen.Stap 1. Schakel de stroom uit

Zorg dat de stroom uitstaat op de groep waarin u gaat werken. Controleer met de spanningzoeker of er geen stroom meer op het aansluitpunt staat.


Stap 2. Strip de elektriciteitsdraden

De lamp kunt u niet zomaar ophangen. Hiervoor moeten eerst de elektriciteitsdraden worden gestript. Gebruik de draadstriptang om de koperdraad bloot te leggen. Wanneer het niet mogelijk is om de geel-groene draad aan te sluiten aan de lamp, dan hoeft u deze niet te strippen.


Stap 3. Bevestig de bevestigingsbeugel

Schroef de bevestigingsbeugel van het armatuur.


Stap 4. Sluit het kroonsteentje aan

Draai de schroefjes van het kroonsteentje los, maar draai ze er niet uit. Plaats vervolgens de gestripte draden in het kroonsteentje en draai de schroefjes weer aan.


Stap 5. Verbind de stroomdraden in het kroonsteentje

Plaats de stroomdraden van de lamp aan de andere kant in het kroonsteentje. Zorg ervoor dat de juiste kleuren op elkaar aansluiten.


Stap 6. Test voor definitieve bevestiging

Dit is het moment om de lamp te testen. Schakel de uitgeschakelde groep weer aan en controleer of de lamp werkt. Zo niet, controleer dan of de draden goed in het kroonsteentje zitten of als ze geen contact maken. Schakel de stroom weer uit, voordat je met de draden gaat werken.


Stap 7. Bevestig het armatuur

Nu kunt u uw lamp ophangen. Bevestig de hanglamp aan de bevestigingsbeugel.


Stap 8. Draai de lichtbron weer vast

Draai de lichtbron in de fitting. Zet vervolgens de stroom weer op de groep.

 

Voila, in acht eenvoudige stappen kunt u uw lamp ophangen. Geniet van het nieuwe interieur en de sfeer in huis.


Gloeilicht

Gloeilicht is de Nederlandse specialist in mooie verlichting voor thuis en professioneel. Denk hierbij aan de woonkamer, de keuken, de eetkamer, de slaapkamer en de kinderkamer. Ook leveren wij verlichting voor in de tuin. Wij leveren direct en snel, vanuit ons eigen magazijn in midden Nederland. Wij bieden een unieke collectie lampen en lichten. Hierdoor hebben wij veel kennis en kunnen wij u deskundig lichtadvies op maat geven. U kunt onze lichtexperts bereiken via de chat rechts onderin, via de mail (info@gloeilicht.nl) of bel ons direct voor een persoonlijk gesprek (0183-632102). Wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte lamp, zodat u de juiste sfeer in uw huis creëert!