Lamp slaapkamer

De slaapkamer is bedoeld als een rustgevende plek, de plek waar men ’s nachts tot rust komt. We horen de term ‘een oase van rust’ regelmatig en dat is een juiste beschrijving. Bij de juiste sfeer is de lamp van de slaapkamer erg belangrijk. Bedenk op welke plekken u verlichting wil. Dan worden de keuzes iets ingekaderd.

 

Basisverlichting

De eerste lampen zijn de basisverlichting van de slaapkamer. Dit is vaak één grote lamp die reageert op de schakelaar bij de deur en  de hele ruimte verlicht. Eigenlijk altijd een plafondlamp. Plafondlampen worden vaak als plafonnière geleverd bij het huis, maar veel mensen veranderen hem snel. Ze kiezen dan voor een hanglamp met meer sfeer, zoals  een industriële look of spots

 

Bedlamp

Daarnaast is er in de buurt van het bed vaak nog een kleine lamp, de bedlamp is bedoeld om vanuit bed nog even te ontspannen. Nog even lezen voordat u gaat slapen of verlichting om nog even iets op te schrijven. Kinderen vinden het vaak leuk om een andere kleur dan wit te hebben. Denk hierbij aan gewone verlichting, maar met een rode of blauwe kap ervoor. Wij hebben veel variatie, dit gaat van dieren tot kleuren. Voor elk (kind) wat wils! Voor alle stellen hebben wij de Adam en Eva lampjes, die veel sfeer geven op de nachtkastjes.

 

Sfeerverlichting

Verder is er nog sfeerlicht. Deze lampen zijn er vooral ter decoratie en sfeer. Denk hier bijvoorbeeld aan knusse lampenkappen of een kerstsnoer. De laatste soort lamp is veel te vinden in de slaapkamer van tienermeiden en jonge vrouwen. De eerdergenoemde Adam en Eva lampjes vallen ook onder sfeerverlichting.Spotjes in de slaapkamer

Spots vallen eigenlijk overal onder. Ze kunnen natuurlijk los in het plafond worden geplaatst of in verschillende richtingen geplaatst in een grote plafondlamp. Spotjes worden ook veel gebruikt als bijverlichting naast het bed. Daarnaast worden ze ook weleens geplaatst achter het bed, zodat het bed in principe wordt opgelicht, als sfeerverlichting.

 

Andere keuzes

Wilt u een grote lamp en twee bedlampjes? Allemaal kleine spotjes? Wilt u de verlichting van de lamp in de slaapkamer geel of wit? Fel of gedimd? Dit zijn belangrijke dingen om rekening mee te houden, aangezien niet veel mensen fijn wakker worden met een fel, wit licht in hun gezicht.


Contact

Wilt u meer weten over de slaapkamer lamp? Neem contact op met Gloeilicht. Wij zijn de Nederlandse specialist als het gaat over verlichting en wij helpen u graag verder.