Retrolamp


Bij Gloeilicht verkopen we naast moderne lampen natuurlijk ook retrolampen. Deze ‘oude’ lampen zijn weer helemaal trendy, omdat ze een eyecatcher zijn in elk interieur. Al is dit interieur modern, industrieel of bohemian. Een retrolamp valt daardoor eigenlijk net buiten de boot, maar op een positieve manier. Een verfrissende blik dus. Een retrolamp is vaak een neutrale kleur en strak, zonder teveel poespas. Het is vooral de verlichting in een retrolamp dat erg opvalt. Dit zijn namelijk ledlampen met zichtbaar kooldraad. Deze zorgen voor een gele gloed, waardoor de lamp een warme uitstraling heeft. Deze retroverlichting zijn er in alle soorten en maten. Denk aan hele langwerpige lampen of juist bolle. Voorbeelden zijn deze kogellamp en buislamp.

Een leuke, originele hanglamp is deze Staletti van staal. Door het originele, strakke design erg bijzonder en een echte retrolamp. Een andere retrolamp is deze Vintage Factory lamp. Een mooie industriële lamp die in elk interieur past. Liever een lamp met creatieve details? De GassedUp tafellamp heeft strakke zwarte buizen met gouden details. Als daar een retro ledlamp met kooldraad in wordt geplaatst, zal het gouden detail matchen met het warme goud van de lamp.

Een voorbeeld van een retrocollectie is de combinatie van een Wire tafellamp en hanglamp. De bolle hanglamp is er in vijf verschillende formaten. Een doorsnede van 30, 40, 50, 60 of 70 centimeter. Ook de tafellamp kan breed of smal worden geleverd. Alle lampen passen bij elkaar, dus het is vooral kijken naar persoonlijke voorkeuren.


Over Gloeilicht

Gloeilicht is de Nederlandse specialist in mooie verlichting voor thuis en op kantoor. Wij leveren direct en snel, vanuit ons eigen magazijn in midden Nederland. Onze collectie bestaat uit unieke armaturen en lampen voor elke ruimte. Denk aan de eetkamer, slaapkamer en woonkamer. Ook hebben wij buitenverlichting. Wilt u de lichten bestellen, maar komt u er niet uit? Of wilt u advies? Neem dan contact met ons op.