Veelgestelde vragen

Op deze pagina geven we u antwoord op veelgestelde vragen.

Algemene vragen:

Wie is Gloeilicht.nl?
Gloeilicht.nl is een Nederlandse specialist in kwaliteitsverlichting. Al jaren werken wij in de verlichtingsbranche en via Gloeilicht.nl maken we het voor nog meer consumenten, bedrijven, architecten en projectverlichters eenvoudig om prachtige verlichting te kopen.

Wat zijn de voordelen van Gloeilicht.nl?
Al onze producten worden op de eerstvolgende werkdag geleverd, dat is uniek in de lampensector. Gloeilicht verkoopt lichtbronnen zoals LED lampen, E27 gloeilampen en halogeenlampen voor bijna alle fittingen. Ook hebben we exclusieve LED kooldraadlampen in ons assortiment. Hiernaast hebben we lampen in veel verschillende stijlen, zodat u altijd wel een product vindt wat bij u past.

Voor wie is de webshop Gloeilicht.nl?
Gloeilicht is een webshop met verlichting voor zowel consumenten, zakelijke kopers als projectverlichting specialisten die op zoek zijn naar kwalitatieve lampen.

Verkoopt Gloeilicht alle lampen en verlichting?

Gloeilicht verkoopt alle gangbare lampen/lichtbronnen en een selectie van de beste armaturen. Bij de samenstelling van ons assortiment kijken we naar de trends en de uniekheid van de lamp. Bij al onze armaturen kunt u zelf kiezen wat voor lichtbron erin gaat. Zo kunt u uw eigen verlichting op maat maken! Zoekt u een speciale lamp, maar kunt u deze niet vinden in onze webshop? Vraag hier gerust om per mail: info@gloeilicht.nl

Bestellen:

Hoe kan ik verlichting bestellen bij Gloeilicht?

  • Webshop: Bestel eenvoudig en direct in de webshop. Vandaag besteld is de volgende werkdag in huis.Bel: Komt u er niet helemaal uit of heeft vragen of specifieke lichtwensen, dan kunt u ook telefonisch bestellen op werkdagen van 8:30 tot 17:00.
  • Telefoon: 0183-632102

Hoe kan ik een bestelling annuleren?
Uw bestelling wordt altijd direct in behandeling genomen. Bel direct als u uw bestelling wilt annuleren. Telefoon: 0183-632102

Hoe kan ik een bestelling aanpassen?
Uw bestelling wordt altijd direct in behandeling genomen. Dien een verzoek tot aanpassing zo snel mogelijk in per telefoon. Telefoon: 0183-632102

Betalen:

Is betalen via Gloeilicht veilig?
Ja, Gloeilicht werkt met een beveiligde (https) verbinding en biedt alleen erkende betaalmethodes die werken volgens de strengste veiligheidsnormen.

Welke betaalmethodes heeft de webshop Gloeilicht?
U kunt kiezen uit diverse betrouwbare betaalmethodes: iDEAL, PayPal, Creditcard (VISA of Mastercard) Afterpay, Bancontact en Giropay.

Kan ik achteraf betalen?
U kunt op dit moment nog niet achteraf betalen.

Levering en bezorging:

Hoe snel levert Gloeilicht?
Onze producten worden geleverd vanuit ons magazijn in Gorinchem. Alle bestellingen worden standaard de volgende werkdag geleverd. Dit geldt niet voor op maat gemaakte producten, zoals speciaal bestelde lampen van Dijkos.

Retour:

  • Hoe kan ik producten retourneren?

1.    Maak eerst melding van uw retour per telefoon of mail. Mail: info@gloeilicht.nl Telefoon: 0183-632102

2.    Binnen veertien dagen na ontvangst kun u uw product gratis retour sturen. Het product en de verpakking dient in originele staat en ongebruikt (tenzij u een kapot of beschadigd product retourneert) te zijn.
Stuur uw retourbestelling naar: Galvaniweg 6, 4207 HM, Gorinchem o.v.v. bestelnummer en uw naam en adres.

3.    Uw retourzending wordt binnen twee werkdagen in behandeling genomen en u ontvangt hierna uw geld terug. De terugbetalingstermijn is afhankelijk van uw bank en gekozen betaalmethode.

Garantie:

Zit er garantie op de producten van Gloeilicht?
Ja, bij correct gebruik hebt u recht op productgaranties. De garantie verschilt per product en vindt u bij de specificaties. Voor meer informatie kunt u de ‘garantie en retourneren pagina bekijken.

Advies en klantenservice:
Waar kan ik terecht voor advies?
We geven u graag verlichtingsadvies. Bel naar 0183 – 632102 of mail naar info@gloeilicht.nl.

Offertes:

Kan ik een offerte opvragen?
Dat kan zeker! Heeft u speciale wensen of wilt u een groot aantal afnemen? Dan stellen we graag een offerte op. Uw aanvraag wordt binnen een werkdag behandeld. Wij maken offertes voor:

·         De aanvraag voor grote aantallen of pallet volumes

·         Projectverlichting

·         Zakelijke aanvragen met veel verschillende producten in een bestelling

·         Specifieke leveringen zoals deelleveringen en buitenlandse leveringen

Projectverlichting:

Levert Gloeilicht projectverlichting?
Ja, Gloeilicht heeft een compleet en uitgebreid assortiment met verlichting voor huizen en zakelijke toepassingen. Wij maken geen lichtplannen, calculaties of lichtontwerpen. Hiervoor kunnen we wel een partner aandragen. Kunt u in ons assortiment niet vinden wat u zoekt? Bel dan naar 0183-632102.

 

Overstappen op LED:

Kan ik altijd overstappen op LED verlichting?
Bij al onze lampenframes kunt u zelf kiezen wat voor verlichting erin gaat, dus hier past ook bijna altijd LED verlichting in. Hebt u al een lamp en twijfelt u of u kunt overstappen op LED verlichting? Vraag het ons gerust per e-mail of telefoon.

Vragen over verlichting:

Wat is het verschil tussen een lamp en een armatuur?
In de volksmond worden het woord lamp breed gebruikt. Een lamp kan een ‘lichtbolletje’ zijn, maar kan ook het hele product. In de lampensector wordt onderscheid gemaakt tussen de lichtbron (het bolletje) en het frame van de lamp (armatuur).

Wat is een fitting of lampvoet?

De lampvoet of fitting is het formaat van de aansluiting voor de lichtbron. Hier zijn veel verschillen in. Bekende fittingen of lampvoeten zijn E27 (dikke schroeffitting of Edison fitting), E14 (dunnere schroeffitting), GU10 (2 pinnen met een draaibevestiging) en de G9 steekfitting. In het menu aan de linkerkant bij ‘lampen’ kunt u altijd selecteren op fitting. Ook vindt u deze terug bij de specificaties van ieder product.

Hoe kies ik de juiste lamp?
Bepaal hierbij goed de functie van uw lamp. Gaat het om enkel sfeerlicht of wilt u een groot oppervlakte duidelijk verlichten? Een (LED) kooldraadlamp is dé geschikte lichtbron om sfeerlicht te creëren. LED verlichting en gloeilampen met wit licht zijn geschikt om helder licht te geven. Voor meer informatie hierover verwijzen we u naar de teksten onderaan iedere categoriepagina.